maandag 28 november 2011

De Workshop

De workshop kerstballen breien was echt hartstikke leuk. Wel echt heel erg lastig, vooral in het begin. Je zet steken op 4 kleine bamboestokjes en je breit met een vijfde. Bij de eerste toeren is dat een ontzettend gepriegel en zit je werk continue gedraaid. Niet echt een werkje om te doen met 30 vrouwen aan één lange tafel. Gelukkig was er hulp voorhanden en na ongeveer een uur werd het wat rustiger en was iedereen bezig met zijn kerstbal.

Ik heb er nu 2 af en ik ga er zeker nog meer maken. Graag zou ik er ook één maken met een echt motiefje erin. De ballen in het mandje waren om ons te inspireren, de andere twee zijn van mij. Ik ben benieuwd of iemand van jullie zich ook al eens aan een kerstbal gewaagd hebben?



zaterdag 12 november 2011

Kerstballen

Hallo allemaal,

Bedankt voor de reacties, het is zo leuk om die te lezen en is een aanmoediging om dingen op mijn blog te blijven zetten!
Binnenkort gaan Jacqueline (loves to create) en ik een workshop kerstballen breien volgen, dus hou onze blogs in de gaten want onze prachtige (?) kerstballen gaan we natuurlijk wel laten zien!

vrijdag 4 november 2011

Knuffels

Ik heb wat foto's gemaakt van knuffeltjes die ik heb gehaakt in de loop der tijd voor mijn dochter. Ze komen allemaal uit de leuke boekjes van Ana Paula Rimoli en Christel Krukkert, ze zijn dus niet door mijzelf verzonnen.
Ze zijn niet zo mooi als het origineel, maar ik vind ze zelf wel leuk gelukt. En het belangrijkste is dat mijn dochter ze geweldig vindt, zij vindt mij de beste "haakster"van de wereld, dat is alvast wat!.

Mijn laatste project is iets uit het nieuwste boekje van Ana Paula Rimoli. Ik heb een vlindertje en een wormpje gehaakt met een peer. Eigenlijk hoort de worm bij de appel, de vlinder bij een aardbei en een slak bij de peer. Bij mij is het alleen de peer geworden..

Nu ben ik met een megaproject bezig, een deken voor op de bank. Ik haak hem van allerlei verschillende granny squares met verschillende motieven en kleuren. Ze zijn wel allemaal even groot, best groot, zo schiet het lekker op. Bij mijn volgende bericht zal ik een paar foto's laten zien van de squares die ik al heb gehaakt.

Ik vond het erg leuk om mijn amigurumi knuffels te laten zien. Het valt echt niet mee om ze een beetje leuk op de foto te krijgen.
Bedankt voor het kijken , tot de volgende keer.

groetjes, Anneke